Vad är VVS?

Vad är VVS?

VVS är en av de saker i livet som vi tar för givet. Vi vrider på kranen och vatten kommer ut. Vi spolar i toaletten och avloppsvattnet försvinner. Men har du någonsin stannat upp och tänkt på vad VVS faktiskt är? Det här inlägget kommer att ta en titt på vad VVS omfattar och hur det fungerar!

Detta är ett system av rör och armaturer som för in vatten i ett hem eller en byggnad och avlägsnar avfallsprodukter. Rören är kopplade till armaturer som kranar, toaletter, duschar, badkar och handfat. Dessa är sedan anslutna till huvudvattenförsörjningen och avloppssystemet. Beroende på var du bor kan rören vara tillverkade av koppar, plast eller till och med bly. Rörmokare installerar dessa rör enligt industristandarder så att de kan ge rent vatten och säkert avlägsna eventuella avfallsprodukter från ditt hem eller din byggnad.

Förutom att dra rör genom väggar och golv arbetar rörmokare också med andra komponenter som är viktiga för att tillhandahålla varmt och kallt vatten både i och utanför ditt hem. Detta inkluderar installation av kranar (även kallade ventiler), varmvattenberedare, tryckregulatorer och avstängningsventiler. Alla dessa är viktiga för att styra vattenflödet i ditt hem och hjälpa dig att reglera temperatur, vattentryck med mera.

Rörmokare arbetar också med att reparera avloppssystem och avlopp, så att avfallet kan avlägsnas på ett säkert sätt från hemmet eller byggnaden. Detta inkluderar att avlägsna proppar i toaletter, handfat och duschar samt att reparera trasiga rör eller armaturer som kan orsaka blockeringar. De gör detta genom att använda en rad olika specialverktyg som t.ex. borrar, avloppsslangar och kameror för att komma åt insidan av rören där de kan ta bort blockeringar eller reparera skador.

Naturligtvis är VVS bara en del av att driva en säker och effektiv byggnad eller ett hem. Vi ska fortsätta i nästa inlägg, tack för att du läser, Micke i Halmstad

Kommentarer är stängda.